جشنواره روستا و عشایر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در روستای حاجیکلا شهرستان ساری برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مازندران،
همزمان با گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر، جشنوارهای با شکوه در روستای حاجیکلا از توابع شهرستان ساری برگزار گردید. این جشنواره با هدف تبیین و ترویج فرهنگ غنی روستایی و عشایری و با حضور مسئولان، اهالی روستا و جمعی از علاقهمندان به فرهنگ و سنن بومی برگزار شد.
در این جشنواره برنامههای متنوعی مانند بازارچه سنتی با عرضه محصولات و غذاهای محلی، اجرای موسیقی محلی، مسابقات محلی مانند طنابکشی و کیسهبازی، شعرخوانی، اجرای برنامههای شاد توسط کودکان، مراسم نمادین عروس برون، نمایش چولینگ و شاهنامهخوانی برگزار شد.
این جشنواره با هدف تبیین فرهنگ روستایی و سنتی مازندران، گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر، ایجاد شور و نشاط در میان روستاییان و معرفی ظرفیتهای گردشگری روستا برگزار شد و با استقبال بسیار خوب مردم و مسئولین مواجه گردید.
روایت همایش “گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر” در روستای حاجیکلا ساری
به قلم روابط عمومی استان مازندران
در گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر، روستای حاجیکلا، نگینی درخشان در طبیعت ساری، در ۲۱ مهر ۱۴۰۳، میزبان همایشی فرهنگی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مازندران بود. این رویداد که با هدف تبیین و ترویج فرهنگ روستایی و سنتی مازندران برگزار گردید، با حضور مسئولین محترم، اهالی روستا و جمعی از علاقهمندان به میراث فرهنگی و سنن بومی، برگ زرینی بر تاریخ این دیار افزود.
چشماندازی از برنامههای همایش:
بازارچهای آکنده از هنر و طعم : بازارچهای سنتی با عرضه محصولات دستی و غذاهای محلی روستایی مازندران، در کنار همایش برپا گشت و با استقبال گرم شرکتکنندگان روبرو شد. این بازارچه، جلوهای از هنر و ذوق مردمان روستا و گنجینهای از طعمهای فراموشنشدنی بود.
نوای دلنشین موسیقی محلی: گروه موسیقی محلی و چاوشی خوانی با اجرای قطعاتی شورانگیز و دلنشین، روح زندگی و نشاط را در فضای همایش دمید. نغمههای آشنا و ریتمهای شاد موسیقی مازندرانی، حاضران را به وجد آورد و شادی و سرور را در میان آنها گسترانید.
رقابتهایی سرشار از هیجان: مسابقات محلی از جمله طنابکشی و کیسهبازی با حضور پر شور اهالی روستا برگزار شد و لحظاتی سرشار از هیجان و شادی را برای شرکتکنندگان رقم زد. این مسابقات، یادآور بازیهای سنتی و روحیه رقابتجویی و نشاط مردمان روستا بود.
طعم شعر و ادب محلی: شاعران محلی با خوانش اشعار خود در وصف روستا و طبیعت زیبای آن، ذوق و قریحه سرشار خود را به نمایش گذاشتند. کلام دلنشین شاعران، گوش نواز و روح افزا بود و حاضران را با خود به دنیایی از زیبایی و احساس برد.
شادابی و نشاط کودکان: کودکان روستا با اجرای برنامههای شاد و مفرح، از جمله نمایشهای ورزشی و خوانندگی،شعرخوانی و دکلمه خوانی و… شادابی و نشاط را به همایش هدیه دادند. لبخند و شادی کودکان، زیبایی و طراوت خاصی به فضای همایش بخشید.
پاسداشت سنتهای کهن: مراسم نمادین عروس برون با سینیهای پر از حلوا و خوراکیهای محلی، یادآور سنتهای زیبا و ماندگار گذشته بود. این مراسم، با جلوهای از اصالت و ریشههای فرهنگی، نگاهی به گذشته و آداب و رسوم کهن این دیار داشت.
چولینگ، یادگاری از گذشته: اجرای چولینگ، که در گذشته ابزاری برای رفت و آمد در مناطق صعبالعبور بود، توجه شرکتکنندگان را به خود جلب کرد. این نمایش، یادآور زندگی ساده و بیآلایش مردمان گذشته و تلاش آنها برای غلبه بر سختیها بود.
نوای حماسه و تاریخ: شاهنامهخوانی با صدای رسا و گیرا، یادآور حماسهها و داستانهای کهن ایران زمین بود. این اجرا، با قدرت و نفوذ کلام، مخاطبان را با خود به دنیای اسطورهها و قهرمانان برد.
اهداف والای همایش:
آشنایی با فرهنگ روستایی: تبیین فرهنگ روستایی و سنتی مازندران و آشنایی نسل جوان با آداب و رسوم و فرهنگ غنی این دیار.
گرامیداشت روستا و عشایر: ارج نهادن به نقش و اهمیت روستا و عشایر در توسعه کشور و پاسداشت زندگی ساده و پرمشقت آنان.
ایجاد شادی و نشاط: فراهم آوردن فضایی شاد و مفرح برای اهالی روستا و ایجاد روحیه امید و نشاط در میان آنان.
معرفی ظرفیتهای گردشگری: معرفی جاذبههای گردشگری روستا و جذب گردشگران به این منطقه زیبا و سرسبز.
در پایان،
از همکاری تمامی دستاندرکاران و شرکتکنندگان در برگزاری این همایش صمیمانه تشکر و قدردانی میگردد. امید است با برگزاری چنین برنامههایی، گامی موثر در جهت حفظ و اشاعه فرهنگ غنی روستایی و عشایر برداشته شود و نسل جوان با میراث گرانبهای گذشتگان خود بیشتر آشنا گردند.